اگر شوهر مالی به نام همسرش کند پس از جدایی می توان آن را پس بگیرد؟
مردی حدود سه سال پیش خانهای را با استفاده از وام میخرد و با اصرار همسرش خانه را به نام او منتقل میکند. حال همسرش تقاضای طلاق کرده است. آیا میتواند آن را پس بگیرد یا خیر؟
بعد از وقوع هر معاملهای اصل بر صحیح و معتبر بودن آن معامله خواهد بود. از طرف دیگر ملاک تشخیص صحت هر معاملهای، زمان انجام آن معامله است.
به عبارت دیگر چنانچه در زمان انجام معامله اهلیت و صلاحیت قانونی کافی و لازم برای انجام معامله وجود نداشته باشد این امکان وجود خواهد داشت تا به اعتبار و صحت معامله خدشه وارد شود، ولو سالها از تاریخ انجام معامله گذشته باشد. بنابراین و در فرض مورد پرسش به نظر میرسد که چنین امکانی برای شوهر وجود نخواهد داشت. از طرف دیگر بهنظر میرسد زوج ساختمان خود را به همسرش هبه کرده است. برابر مقررات راجع به این عقد که از عقود معین است، مرد میتواند مادامی که ساختمان در مالکیت همسرش قرار دارد با ارسال اظهارنامه از هبه رجوع کند و ساختمان را مجددا در مالکیت خود قرار دهد.
بر اساس ماده 803 قانون مدنی، بعد از قبض نیز واهب میتواند با بقای عین موهوبه از هبه رجوع کند مگر در موارد ذیل: در صورتی که متهب پدر یا مادر یا اولاد واهب باشد؛ در صورتی که هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد؛ در صورتی که عین موهوبه از ملکیت متهب خارج شده یا متعلق حق غیر واقع شود؛ خواه قهراً مثل اینکه متهب به واسطه فلس محجور شود خواه اختیاراً مثل اینکه عین موهوبه به رهن داده شود همچنین در صورتی که در عین موهوبه تغییری حاصل شود.
- لینک منبع
تاریخ: یکشنبه , 15 مرداد 1402 (18:16)
- گزارش تخلف مطلب